top of page
  • Obrázek autoraGood Guy

Kdo se bojí, nesmí na Grindr (9)


Na úvod dnešního dílu musím říct jednu bolestnou pravdu. Kdo by si myslel, že cílem uživatelů Grindru, jakožto seznamovací aplikace, je seznámení, bude na velkém omylu. Mě osobně trvalo poměrně dlouho, než jsem pochopil, že většina zdejších profilů se zde pouze baví! Krátí si dlouhou chvíli, zabíjejí nudu nebo jen hledají útěk ze svého jinak nudného, avšak navenek spořádaného, vztahu.


Ti, kteří toto pochopili, musejí svůj záměr skutečně něco s druhým mít (popřípadě se dvěma či více) deklarovat vypíchnutím slova “real” nebo “jen reálně”. Tedy zdůraznit, že stojí o to se sejít ve skutečném světě, nikoliv v tom virtuálním. Pod profily “real” ovšem nehledej lásku na celý život, s neotřesitelnou jistotou jde o reálný sex, nikoliv reálný vztah.


Pak je tu velká část profilů, kteří jsou zvědaví, ale prostě se bojí. Čeho? Kdo ví? Snad sami sebe? Musíš se jich zeptat, já se pravdu nikdy nedozvěděl. V bezpečí za klávesnicí svého mobilu provokují, spřádají své fantazie, ale ze své komfortní zóny odmítají vystoupit. Připadá mi, že jde často o osamělé duše, které touží po “kontaktu bez kontaktu”. Tedy jen si popovídat, poslat si fotky, v bezpečí své ložnice se vystříkat a jít spát. Tak to na mě působí.


Zadaní

Další kategorií jsou “Partnered”, tedy ti, kteří žijí s partnerem ve vztahu, většinou dlouhém, ze kterého se vytratil sex. Ano, tady je nutné se na chvíli zastavit. Moje zkušenosti hovoří, že naprostá většina mužských párů, které jsou spolu déle než tři roky, žijí bez sexu. Těch, kteří spolu dokážou spát i po mnoha letech, je skutečně velmi málo, jednotky procent. Manželský sex zkrátka není pro gaye.


Z této skupiny se rekrutuje podmnožina těch, kteří by si sice chtěli užít mimo svůj vztah, ale mají za to, že je třeba být věrný a také se bojí riskovat. Ti zůstávají u posílání fotek a dráždivých slůvek. Grindr je pro mě příjemným zpestřením jinak nudného sexuálního života, zbyl-li vůbec jaký. K setkání je nedonutíš, ani na kafe s tebou nepůjdou. Vědí, že pokušení je příliš silné.


Další podmnožina jsou ti, kteří věrnost pod tlakem svých nadržených koulí hodili za hlavu a do nějakého toho dobrodružství by se i pustili. Jednorázovek se bojí, raději by někoho na stálo, pokud možno také zadaného, přece jenom zodpovědnost vůči sobě a partnerovi vítězí, nakonec nikdo nechce skončit na venerologii. Takový milenecký vztah je podle mě ovšem naprostá chiméra, protože takoví dva v rámci svých partnerských závazků jen obtížně najdou společný čas. Ani tady reálně k ničemu nedochází.


Nakonec, co dobrého může vzejít z něčeho, co je zrozeno se strachem a pocity viny? A věř mi, že vystrašených kluků a chlapů je na Grindru hodně. Nejčistším řešením sexuální krize ve vztahu je otevřeně ji pojmenovat, říct si, co je příčinou a pokud ji už nelze řešit, domluvit se na otevřeném vztahu. Tohle je ovšem pro silné nátury, vyrovnané citově i psychicky. V takovém vztahu musí být skutečná láska, aby to mohlo fungovat.


Ženáči

Speciální kategorií jsou ženáči. Ti jsou samozřejmě velmi žádaným “zbožím”. Snad každého gaye přece vzrušuje představa dostat pořádného hetero samce! Málokdo si ovšem uvědomuje, že podprahově jde o snahu získat svou vlastní hodnotu. Svedený ženáč je náhle na úrovni gaye, který si myslí, že je jako muž méněcenný, protože to tak prostě máme vtlučeno v hlavách, co se narodíme. Tuto podřadnost nám pomůže léčit právě sex s ženáčem, který tím ztrácí svou hetero výjimečnost.


Celé je to postavené na hlavu a já gayům ve všech možných situacích, ve svých knížkách a povídkách, vtloukám do hlav - nejste méněcenní, nejste podřadní. Jste stejně dobří a velcí muži, jako ti ostatní. To vy se musíte celý život vyrovnávat s věcmi, o kterých ostatní nemají ani tušení, jak jsou těžké. To ty jsi pravý hrdina, protože ses s životem jako buzík dokázal vypořádat tak, jako by to lecjaký heterák nedokázal! Ty jsi chlap, jak má být! Nejsi míň muž, jenom proto, že máš rád muže.


Ženáči jsou sice atraktivní Grindr skupinou, ovšem je to s nimi velmi těžké. Jednak jsou k smrti vystrašeni z odhalení, druhak jsou k smrti vystrašení ze sebe samých, ze své touhy po sexu s mužem. Mají hrůzu, že přijdou o své výjimečné postavení samce - heteráka, třesou se děsem, co najdou ve svých třináctých komnatách. Navíc, a to dost často, mají pocit, že homosexuální touhy jsou nečisté, špinavé a zavrženíhodné. Aniž by si to uvědomovali, dochází k tomu, že za špínu považují i samotné gaye a podle toho s nimi jednají.


Povýšeně, bez respektu, jenom jako nástroj pro ukojení svých pudů. Pokud sbalíš ženáče, připrav se, že to bude bojovka, samá tajnost, nikdy žádný čas, bude to potají, potmě, na zastrčeném a nehezkém místě. Nechci paušalizovat, samozřejmě. Jsou tací, kteří nejsou tak posraní, ale spíš se připrav na to, že jsou. A všechno se musí podřídit jim, protože oni jsou přece ženatí heteráci a mají rodinu. To musíš pochopit!


Na závěr kapitoly připojuji přepis reálné konverzace s ženáčem, jeden příklad za všechny.


- vyměníme čísla mobilu?

- no to nééé, to nejde, co kdyby mi stará projela telefon


- sejdeme se na kafe?

- ježiš to nééé, co kdyby nás někdo viděl


- budeme se líbat?

- panebože, to nééé, to už je moc teplý


- pošleš fotku péra?

- no to přece nemůžu, intimní fotky neposílám, to néééé


Grindr Guy



430 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page