top of page
  • Obrázek autoraGood Guy

Kdo se bojí, nesmí na Grindr (6)


Pokud jsme se v Grindr komunikaci prokousali úvodem, výměnou informací o všem, co se nám líbí a pokud se nám vzájemně zamlouvají ocasy a zadky, postavy, břicha a tak dále, zdaleka není vyhráno. Velká skupina Grindr boys a men totiž nemá v úmyslu se reálně sejít, zkrátka se jen virtuálně baví. Pozor, mějte stále na paměti základní premisu, že téměř každý neříká, co si myslí a nedělá, co říká!


Reál

Pravdu musíme vyvozovat z toho, jakým způsobem protějšek komunikuje, nakolik mluví konkrétně nebo ne, jak reaguje na určité věci. Chce to cvik, umět pozorovat a taky nějakou tu zkušenost. Třeba pokud dotyčný nechce přejít v komunikaci na whatsapp, je na 99% jisté, že se sejít neplánuje. Jednou jedinkrát se mi stalo, že jsme se s týpkem navigovali přes Grindr až do úplného setkání, ale to fakt byla naprostá výjimka.


Reálné setkání může ztroskotat na celé řadě věcí - u někoho to nejde, protože má doma přítele nebo manželku nebo bydlí se spolužáky. Jiný může jen večer, další zase jen přes den. Někdo by si to rád udělal v lese, další má z lesa hrůzu, protože při poslední kuřbě ve smrčí ho kouslo klíště a dostal boreliózu (nesmějte se, to se fakt stalo!). Další preferuje auto, ovšem druhý už z nějakého zkrouceného hulení v autě vyrostl a chce si užít pěkně v pohodlí postele.


Tohle ale nejsou ty hlavní důvody, proč nakonec k ničemu nedojde. Častými důvody jsou sobectví a pohodlnost, naprostá neochota chlapců a chlapů někam přijet, něco pro vzájemný sex udělat, něco obětovat. Některé princezny pro vás nejsou ochotné ani dojet pět minut na nádraží, když už jste se v práci vymluvili na doktora a doma na práci a hodláte se trmácet vlakem za něčím tak mlhavým, jako je Grindr schůzka.


Znám pražské květinky, které nejsou ochotné ujet ani pár stanic metrem nebo přejet tramvají přes řeku. Ano, i to stalo. Takže moje zkušenost je taková, že pokud je někdo akční a skutečně za vámi přijede, je to velmi světlá výjimka, která stojí za zvláštní ocenění. Na druhou stranu upozorňuji, že pozvat si domů chlapa, kterého jste před tím nikdy neviděli, je vždycky velký risk a ne každý na to má koule.


Je tu samozřejmě riziko bezpečnostní, ale ještě větší je hrozba vzájemné antichemie. Podle fotek člověka prostě nepoznáš, fotky lžou. Chlap se ti musí líbit hlavně naživo, svým vyzařováním, hlasem, pohyby a gesty. Když ho pak máš už ve dveřích, je velmi těžké říct, ať se nezlobí. Někdo to umí, já ne. Proto je lepší se nejdřív potkat někde venku, zajít na kafe a teprve pak se rozhodnout. A na tomto místě chci říct zásadní věc. Máš právo říct ne! Slušně Grindr protějšku sdělit, že sis ho představoval jinak a že by to nefungovalo.


Naučte se říkat ne, naučte se říkat pravdu, nehledejte výmluvy, nevymýšlejte si, nelžete. Jen proto, že se vám to neříká příjemně. Je to o poprvé, věřte mi.


Hlavním důvodem, proč v reálu k ničemu nedochází, je ovšem strach! Na chatu odvážní, ve skutečnosti posraní. Tak to prostě je.


Slibotechny a včera bylo pozdě

Samostatnou kapitolou jsou slibotechny, co jsou z vás “hotové”, moc “to” chtějí a “nemůžou se dočkat”. Takoví vás udržují do poslední minuty v představě, že se sejdete, často je znám přesný termín i hodina. Vy se těšíte na dobrodružství a v duchu už slavíte, že to konečně vyšlo. Ovšem nechval dne před zásunem! Slibotechna vás udržuje v naději skoro do poslední minuty, aby mu pak do toho “něco” přišlo. Práce, rodina, zapomněl, že musí k zubaři, nebo prostě nevysvětluje nic a přestane komunikovat. A pak se už nikdy neozve a nikdy neodpoví na zprávu. Absolutně nechápu, co z toho slibotechny mají, ale vím, že je jich hodně. Podle mých domněnek nakonec vždycky zpanikaří a dostanou strach.


Další skupinou jsou “Right now boys”. Ti jsou nadržení zkrátka právě teď a jedině v tenhle moment jsou ochotni se sejít a něco podniknout. Jakmile prošvihnete tuto neopakovatelnou chvíli, protože jste jednoduše ještě v práci nebo jste Grindr zapnuli jen ze zvědavosti při čekání u doktora, nemáte už nikdy potom šanci. S těmi se nejde na ničem domluvit, myslí jen na sebe a nejsou jinak ochotni udělat pro naplánování schůzky vůbec nic.


Smutnou pravdou a Grindr realitou je fakt, že s naprostou většinou uživatelů seznamovací aplikace se nakonec nejde na ničem domluvit, protože většina Grindr boys a men nemají vůbec v úmyslu se seznamovat. Všechnu svou aktivitu ponechávají ve světě fantazií a snění, dál nejdou. Počítej s tím. A považuj si každého, kdo se s tebou nakonec sejde nebo zajde na kafe. Jsou to naprosté výjimky!


Grindr Guy


406 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page