top of page
  • Obrázek autoraGood Guy

Kdo se bojí, nesmí na Grindr (7)


Mohlo by se vám zdát, milí čtenáři, že vystupuji jako znalec a odborník na Grindr, někdo, kdo má patent na rozum. Ve vší pokoře, tomu tak není. Musím přiznat, že názory, které znějí v těchto mých článcích, jsou mojí ryze subjektivní zkušeností a ačkoliv jsem si je často potvrdil s ostatními uživateli, nemusí jít nutně o nějakou univerzální pravdu.


Úsměv prosím

Jako třeba vůbec nerozumím tomu, proč v podstatné části profilů chybí úsměv ve tvářích. Nedávno jsem jel po čase metrem a říkám si, sakra co je tady tak divného? No a pak mi došlo, že poslední dva roky nebyly pod rouškami vidět ty kyselé obličeje cestujících. Stejné mi to přijde i na Grindru. Zdá se mi, že čím protivnější, neřku-li arogantnější ksicht, tím větší šance, že o vás někdo projeví zájem.


Proč tomu tak je, skutečně nevím. Co je tak přitažlivého na protivovi na fotce? Čím je tak atraktivní? Je to v rámci vytvářeného image drsňáka? Je idolem Grindr boys a men arogantní tvrdoň? Je chlap, který se ksichtí víc chlapem? Nikdo nestojí o pozitivně naladěného týpka? Tápu a nevím. Pokud mě někdo vyvedete z lesa v komentáři pod článkem, budu vděčný.


Pravdou je, že jsem v rámci experimentu vyměnil svoje profilovky za ty bez úsměvu. A zájem o komunikaci se mnou raketově narostl. Přestože na nich vypadám starší, přestože neodpovídají mému naturelu a povaze. A i nadále nerozumím. Je usmívající se chlap míň chlapem?


Vzpomněl jsem si na prastarou glosu režiséra Zdeňka Trošky, který při jednom rozhovoru řekl: “Léta toužíme po filmových hvězdách a spíme se svými manželkami.”


Nadčasově řečeno, platí i v dobách Grindru. Na tomto místě se musím opakovat a vymezit se proti globálnímu Grindr snění o dokonalém muži. Moje zkušenosti jednoznačně potvrzují, že ti nejlepší milenci a partneři nevypadají jako hvězdy Instagramu s tisíci lajků. A pokud mám volit mezi drsným krasavcem a obyčejným chlapem, třeba břichatým a leckde vytahaným, který si mě v posteli všímá a který mi to umí skvěle udělat, tak volím obyč chlapa.


Je podle mě velkou chybou těch, kteří hledají dokonalé tělo, že pohrdají dokonalým sexem, protože nedají spoustě lidem šanci.


Vymezování

“Starý, tlustý, debilové, nepsat!”

“Zadaný nepsat, odepisuji komu já uznám za vhodné, fotky neposílám, jen česky.”

“Fotky ksichtu neposílám, pupkatý strejcové nepsat.”

“Starý, tlustý, chlupatý NEPSAT!, NO PIC=NO CHAT.”

“Debilové o profil dál.”


Kdysi dávno, v jednom klubu, dlouho po půlnoci mi jeden řekl: “Ani se na mě nekoukej, pro tebe jsem příliš krásná.”


Často si na to vzpomenu, když narazím na nějaký extra vyšperkovaný, vymezovací profil. To je můj pracovní název a říkám tak těm profilům, které striktně vyjmenovávají koho/co všechno nechtějí. Nevím, jak koho, ale mě tyhle profily obzvlášť odpuzují svou povýšeností, pýchou a arogancí.


Chápu, že každý má určité preference, zkušenosti a požadavky, ale ono to jde taky napsat jinak. Co zní líp?


“Starý, tlustý, debilové nepsat!”


Nebo.


“Mladší, štíhlí, s mozkem pište.”


To je rozdíl co? A stačí málo - z negativního vymezování rozmazleného, nafrněného fracka je najednou celkem příjemný profil. Já nevím, mě tahle arogance hodně vadí. Někomu to přijde normální, mě ne.


Všichni budeme jednou “starý a tlustý”, tak to prostě je. I autor profilu. Je to hlupáček, který jednou pochopí, ale mezitím stihne otrávit život spoustě lidem okolo.

Nejen na Grindru by to chtělo více úcty a respektu k ostatním. Mimochodem, co striktně odmítám a proti čemu se energicky vymezuji, to si do života přitahuji. Takže bych se nedivil, kdyby se jedinci s nižším inteligenčním potenciálem slétali na tenhle profil jako vosy v srpnu.


A všímám si ještě jedné, celkem podstatné a zásadní věci. Naprostá většina profilů něco chce a požaduje, ale nikdo nikdy nic nenabízí. Nepřijde vám to divné? Jenom brát, ale nic nedávat? Nabídnout třeba upřímnost a fér jednání? Slušné chování? Ohleduplnost a respekt? Viděli jste někdy někdo takový profil? Já ne. Smutné, co?


Grindr Guy


514 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page