top of page
  • Obrázek autoraGood Guy

Kdo se bojí, nesmí na Grindr (4)


Naprosto nejčastějším vymezením v Grindr světě, a to nejen v tuzemsku, je “Na profily bez foky nereaguji” nebo “No pic = no chat”. Naprosto jasné sdělení, kterým říkají, že nehodlají ztrácet čas s někým, kdo nejspíš bude stará, tlustá obluda, jak je často předjímáno. Ano, čas je dneska drahá komodita, do jisté míry to lze pochopit. Ale, necítíte v tom opět trochu pohrdání?


Tito protřelí Grindr harcovníci ovšem zapomínají dodat jednu věc. Pokud mám prázdný profil, rozuměj bez fotky, ale pošlu ji v první zprávě, ani to mi nezaručuje “chat”. Jakmile budu nelítostně vyhodnocen jako obluda, nepomůže mi ani svěcená voda. O vnitřní krásy dneska nikdo nestojí, zvlášť, když adorujeme tělo a je jedno do jaké míry pokřivený jedinec se v něm skrývá. Tak to prostě je. Nemoralizuji, nehodnotím, pouze konstatuji.


Exhibicionisté

Na Grindru existuje celá řada vyšperkovaných profilů s pohlednými samci, kteří se prezentují fotkami z fitka, exotických pláží a svou polonahou hrou s vlastním pejskem. Moje zkušenosti hovoří, že tito hoši se prostě jen exhibují. Vědí o své kráse a na Grindru si to jen dokazují a potvrzují. Jsou to naše hvězdy z obálek časopisů, které touží toliko po tom být obdivováni. Chtějí, abychom nad nimi do noci marně vzdychali, aby dostávali nové a nové lajky na instagramu a desítky tapů, které pak narcisticky počítají.


Líbí se jim, že vás můžou odmítnout, protože věřte, že jejich nároky jsou v měřítkách galaktických. Čím víc odmítnutí, tím víc se cítí skvěle, tím víc se utvrzují ve své výjimečnosti jako rozmarné princezničky válící se na hedvábných poduškách. Ale pánové, neplačte! Je nad slunce jasnější, že pokud má někdo potřebu se takto prezentovat, je plný vnitřních komplexů, nízké sebedůvěry a silné nejistoty. Od nevyrovnaných lidí co nejdál! No mercy.


Tajnůstkáři

Druhým extrémem jsou prázdné profily. Dost dobře jsem je nikdy nepochopil a pokud je mezi vámi někdo, kdo se skrývá za prázdným profilem, dejte v komentáři vědět, proč to děláte. Já osobně se o prázdné profily nezajímám, mám je vyfiltrované. Jde zřejmě jen o tiché pozorující, kteří se spokojí s anonymním prohlížením ostatních profilů.


Než prázdný profil, to už radši fotku lesa, auta nebo třeba schodů na Svatou Horu v Příbrami. Pod touto fotkou vystupuje jeden moc fajn chlap. Kdysi jsem se ho zeptal, kolik lidí na jeho fotku reaguje a prý se budu divit, že docela dost. Nedivil jsem se, byl jsem přece mezi nimi.


Totálně ujetý počin je tap od prázdného profilu. To už je zcela nad moje chápání. Několikrát jsem se pokusil ze zvědavosti a studijních důvodů na takový tap odpovědět, ale nikdo nikdy nereagoval. Jeden mě dokonce okamžitě zablokoval. Nevím, nerozumím. Podle mě jde o jedince vystrašené k smrti, s celou řadou problémů, nevěřících v sebe sama. Trochu smutné příběhy, co?


V každém případě exhibicionisté a tajnůstkáři mají mnoho společného, ať to vypadá jakkoliv paradoxně. Obě skupiny jsou zmítány svou vnitřní nejistotou, strachem, nízkým sebevědomím a malou důvěrou ve svojí vlastní hodnotu.


Moje dnešní rada zní: Přijměte se, takoví, jací jste! Nestyďte se za sebe, nebojte se ukázat, nikdo vás nekousne, maximálně vás zablokuje. Nejčastějším projevem odmítnutí je ignorace a ta nebolí, tudíž se dá přežít. A ti nejlepší milenci a nakonec i partneři bývají ti, do kterých byste to na první pohled vůbec neřekli.


Grindr Guy

366 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page