top of page
  • Obrázek autoraGood Guy

Kdo se bojí, nesmí na Grindr (3)


V minulém díle jsem to téma už tak trochu nakousnul a tak bych dneska rád pokračoval. Samostatnou kapitolou, možná tou nejdůležitější je komunikace na Grindru. Bez chatu, pokecu anebo písání by Grindr nebyl čím je. Komunikace a typy profilů se sebou dost souvisí, tak se omlouvám, pokud budu skákat z jednoho na druhé, ono to úplně oddělit nejde.


Ohýnek

Prvním krokem, jak začít komunikovat může být označení profilu Tapem, nebo-li ohýnkem. Tím dáváme druhému uživateli najevo, že se nám líbí a chtěli bychom s ním vstoupit do bližšího kontaktu, ale nevíme, jak začít nebo si nejsem jisti, jestli jsme pro něj dost dobří. Tak nějak doufáme, že převezme aktivitu a osloví nás jako první.


Grindr boys a men se rádi k Tapu vymezují. Grindr boys a men se vůbec velmi rádi vymezují, ale o tom si řekneme příště. Jedni Tap vítají, jako prima věc, existuje však silná skupina lidí, kteří se Tapem cítí dotčeni. “Tap = block” vyhrožují někteří otevřeně ve svém profilu okamžitým zablokováním nešťastníka, který si dovolil jim vyjádřit sympatie. Není už jenom tohle neskutečná arogance a nafoukanost?


“Na Tapy nereaguji” píšou další. Snažil jsem se přijít na důvod, proč je Tapy tak dráždí a nenapadá mě nic jiného, než že prostě brání vlastní neschopnost začít komunikovat. Obrovská řada lidí se zkrátka bojí něco napsat, což je děsivé zjištění zvláště v tom kontextu, že jsou na komunikační platformě. Ono na druhou stranu jim to aroganti a egoisté nijak neulehčují. Početná skupina chlapců a chlapů se totiž vymezuje proti základnímu komunikačnímu minimu “ahoj”, “jak se máš?” a jsou pobouřeni, když někdo takhle začne. Máme prý být originálnější a tyto princezničky a princátka líp zaujmout!


Ahoj, jak se máš?

Ajta krajta! Další várka nafoukanosti a nebetyčné pýchy! Ano, já to chápu, že je to nuda, ale jak se proboha jinak má začít chatovat, než pozdravem a celosvětově nejpoužívanější frází? Taky chápu, že odpovědí může být “ahoj”, “dobře” a tím to zhasne. Ono je nakonec totiž úplně jedno, co napíšete, protože podstatné je, jak vypadáte a jak zaujmou vaše fotky, nikoliv, jaká originální slova a důvtipné větné stavby použijete.


Když budete hezoun z posilky, nikdo si vás nedovolí ostrakizovat za prosté “ahoj”. A naopak, jakmile od pohledu nezaujmete, nezachrání vás ani slohová práce na téma “seznamuji se s gayem”. Setkal jsem se už několikrát, že jsem byl po “ahoj” nelítostně zablokován. Přeložte si to jako, že taková obluda jako já si dovolila něco tak nehorázného a oslovila Pana Dokonalého.


Musím ovšem přiznat, že chápu argumenty k zahajování “ahoj”, “jak se máš?”, protože ne každý se umí nebo chce rozepsat. Snažím se začínat tak, že se chytnu něčeho v profilu uživatele, nějaké fotky nebo popisku. Taky píšu v delších větách, ale jak říkám, pokud se druhé straně nebudete pozdávat, nemá smysl si dělat násilí a plodit stylistické perly.


Hezký fotky

Dalším typem začátku, který se mi vůbec neosvědčil je pochválit uživateli, jak vypadá na svých fotkách zveřejněných na profilu, potažmu na svém instagramu, který často bývá uveden jako odkaz. Instagram je fajn, protože prozradí o hochovi na “druhé straně drátu” (Bože, jak archaické co?) nepatrně více. Často se dozvíme jméno, což je příjemné pro začátek komunikace. “Ahoj Petře” je jistě příjemnější, než jen “Ahoj”.


Pánové mají také na "insta" mnohem hezčí fotky, než na Grindr profilu. To je fenomén, který jsem nikdy nepochopil. Jak je možné, že si na seznamku dávají mnohem horší a méně slušivé profilovky? Chtějí v gay světě ukazovat svou horší tvář? Stydí se za sebe a chtějí se maskovat? Tolik se nemají rádi, že nechtějí vidět svou opravdovou krásu? Myslím, že jsem velmi blízko.


Ale vraťmež se k tématu!

“Ahoj Petře, hezký fotky!”

“Děkuji.”


Prostě poděkuje a dál nezájem. “Děkuji” na Grindru znamená totální smůlu, šlus. Je to maskované “nemám o tebe zájem”.


Někdy tam lupnu bez pozdravu jenom: “Pěknej chlap.”

V jednom případě ze sta se mi vrátí: “To ty taky.”


Ale dál nic! Chápete to? Dál nic! Řeknu vám, strávit třeba jen hodinu na Grindru, to je pěkně náročná šichta!


Moje dnešní rada na závěr zní: Nenechte se zahnat do kouta arogantními požadavky přidrzlých smradů a nafoukanců. Pište si, co chcete a jak chcete, nejste povinni se nikomu zodpovídat, buďte sví a dělejte si to podle sebe!

364 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page