top of page
  • Obrázek autoraGood Guy

Kdo se bojí, nesmí na Grindr (2)


Kámošení

Je to tak na světě zařízeno, že málokdo chce žít skutečně sám. Potřeba vztahu je o to silnější, když chybí fungující široká rodina, která může do jisté míry nedostatečnou sociální vazbu nahradit.


Do vztahů se pouštějí převážně jedinci emocionálně a citově vyzrálejší, kteří se nebojí převzetí zodpovědnosti a pak také ti, kteří těmito vlastnostmi nedisponují, což následně přináší zklamání, rozchody a obavy z dalšího vztahu.


Obecně lze říct, že ochota vstupovat do partnerského vztahu je dnes poměrně nízká a spojení svého života se životem partnera se vším, co to přináší, je pro mnohé příliš riskantní. Výsledkem touhy nijak se moc nezavazovat, ale zároveň nebýt sám, je silná poptávka po “kámošení”.


“Užít si a jít” asi nejlépe vystihuje vztah, který představují dva “kámoši s výhodami”. Onou výhodou, kromě běžných aktivit kamarádů jako zajít na pivo, do fitka nebo na kolo a výlet, je sex, po kterém se následně každý rozjede do svého domova. Někdo také k manželce, jiný k partnerovi, ale o tom, až jindy.


Profilů, které na Grindru inzerují touhu po kámošení je poměrně hodně. Uživatel deklaruje své zájmy a koníčky, kolika jazyky hovoří, v posledních letech nechybí ani informace o počtu dávek očkování proti covidu. Takový profil většinou nestojí o sex na jednu noc a snaží se nejdřív toho druhého poznat při nějaké jiné společné aktivitě. Jedná se také často o sympaťáky, kteří působí intelektuálně a duševně na úrovni. Žádné socky a smažky, jak je zhusta v profilech upozorňováno.


Egoisté

V realitě to ale nakonec vypadá trochu jinak. Pokud jsem sám a nechci se vázat jsem vlastně sobec, egoista. Mým prioritním zájmem jsem já sám. Pokud se chci seznámit s druhým takovým, musím předpokládat, že půjde také o egoistu. A střet takových dvou osobností nemůže skončit dobře, protože každý se bude snažit urvat něco jen pro sebe. A vztahy, ať už jsou nazývány jakkoli, jsou vždycky o dávání a přijímání. Ne jenom o přijímání.


Egoistů je plný Grindr. Naprostá většina grindrboys a grindrmen myslí jenom na sebe a na svoje potěšení. Nehledají někoho k sobě, ale hledají jen prostředek nebo nástroj k uspokojení svých potřeb. Někdo otevřeně, někdo skrytě. Těch, kteří mají skutečný zájem o druhého je naprosté minimum.


Přátelé, vnímejte způsob, jakým s vámi protější profil mluví, jaké věty používá. Pokud obligátní a často hejtovaná věta “jak se máš?” padne jen na začátku komunikace a pak už nikdy více, je to signál, že dotyčný o vás nemá zájem jako o člověka.


Stejně tak “co máš rád?” není ve skutečnosti zájmem o to, co by vám v posteli udělalo radost, ale jen zjišťuje, zda jste kompatibilní s jeho touhami a představami. Dávejte si pozor na lidi, kteří se nikdy na nic neptají, ale jen pasivně odpovídají. Ani ti absolutně nestojí za vaši pozornost a většinou se s vámi baví jenom “ze slušnosti”, což znamená, že nemají koule na to vás bloknout nebo to ukončit. Možná jen čekají, že se z toho “něco” vyvrbí, ale pokud budou stále takhle pasivní, nevyvrbí se nic. Vás za chvíli přestane bavit se doprošovat a žadonit o každou větu.


Moje dnešní rada zní: Nenechte se ponižovat nezájmem o vaši osobnost za žádných okolností, i když váš chatovací partner vlastní ten nejhezčí ocas, jaký jste kdy viděli. Nikdy se k němu stejně nedostanete. Vždy mějte na paměti, že ve všem musí být rovnováha. Dávání a přijímání.


Grindr Guy


485 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page